Ben jij een goede snertkok?

Zuidlaren

De Wereldkampioen Snert koken 2015, Christian Boomker uit Veendam, zal zaterdag 16 januari 2016 de ingebrachte Snert beoordelen tijdens de Snertwedstrijd die georganiseerd wordt door Grand Café Zuidlaren. De andere juryleden Ineke Hoeksema uit Hoogezand, (zij werd 8e tijdens de WK Snert koken vorig jaar) en de chef-kok van Grand Café Zuidlaren, Lysbeth Wiersma.

Iedereen die van koken houdt krijgt zaterdag de kans om met de lekkerste snert de felbegeerde titel en de eeuwige roem te verwerven van Snertkok van het jaar. Deelnemers kunnen zich aanmelden en uiterlijk zaterdag 16 januari vóór 13.00 uur de allergrootste pan met – bij voorkeur afgekoelde - snert naar Grand Café Zuidlaren brengen. De beoordeling begint om 13.00 uur. De snert wordt in willekeurige volgorde, geserveerd aan de jury. De jury hanteert 6 criteria bij de beoordeling en let op kleur, geur, de aanblik, de substantie, smaak en de nasmaak.

Auteur

Bram Hulzebos