Wie sponsort Kor van Timmeren?

HOOGEZAND-SAPPEMEER

Kor van Timmeren uit Hoogezand gaat in juli de honderdste vierdaagse van Nijmegen lopen en wil zich laten sponsoren voor het Gasthuis.

Kor van Timmeren uit Hoogezand wil in juli 2016 voor de zevende keer de vierdaagse van Nijmegen lopen. Hij wil de vierdaagse gebruiken om bekendheid te geven aan het toekomstig hospice het Gasthuis in Hoogezand en hiervoor geld inzamelen. Dit is niet de eerste keer dat hij dat doet. Voor MS-research Nederland en voor verstandelijk beperkte mensen van 's Heeren Loo in Bedum heeft Kor geld ingezameld tijdens voorgaande Nijmeegse vierdaagsen. Het hospice het Gasthuis in Hoogezand wordt in de zomer van 2016 geopend. Het bestuur van het Gasthuis is blij met dit initiatief en heeft de heer van Timmeren alle medewerking toegezegd. Binnenkort zal bekend gemaakt worden hoe men Kor met een financiële bijdrage kan ondersteunen. Alleen wanneer hij de vierdaagse uitloopt wordt het bedrag geïnd en overgedragen aan het Gasthuis. Het bestuur vraagt dan ook aan de bevolking van Hoogezand-Sappemeer hun medewerking te verlenen en Kor te ondersteunen. Het Gasthuis dat gebouwd wordt aan de Kerkstraat zal bestaan uit een drietal gastenkamers, met ieder een aparte was- en douchegelegenheid, een centrale woon- en keukenruimte welke ruimte als woonkamer maar ook als ruimte voor de vrijwilligers gebruikt kan worden. Op de eerste verdieping zijn er ruimtes aanwezig voor kantoor, logeerkamer, stilteruimte en een wasruimte. De stichting heeft voor de realisatie van het Gasthuis al reeds een bedrag van ruim 340.000 euro verzameld. Dit bedrag bestaat uit subsidies van provincie Groningen en de gemeente Hoogezand-Sappemeer, bijdragen van fondsen, instellingen, plaatselijke bedrijven en organisaties, particulieren en bijdragen verkregen uit acties. De inrichting wordt vrijwel geheel bekostigd uit toegezegde bijdragen van landelijke en regionale fondsen. Waar de stichting nog geld voor nodig heeft is voor het bekostigen van de verliezen van het eerste jaar. Het eerste jaar zal naar verwachting het Gasthuis niet direct volledig bezet zijn. Ook zijn er extra kosten om de organisatie gereed te maken en de scholing van de vrijwilligers.

Auteur

Bram Hulzebos