Lezing bij Aquaria H-S

Hoogezand

Aquariumvereniging Aquaria H-S houdt op maandag 4 april a.s. om 19:45 uur in Wijkcentrum "De Kern" aan de Rembrandtlaan 72A te Hoogezand haar maandelijkse hobby avond, die ook gratis toegankelijk is voor niet-leden.

Rob Uvenhoven is deze avond de spreker, met de lezing “Sprookjes bestaan: Een aquarium”. Rob Uvenhoven is sinds juli 1970 lid van de Alkmaarse aquarium vereniging Rode Rio. Rob is oud keurmeester bij de NBAT (Nederlandse Bond Aqua Terra) en momenteel nog actief als secretaris van de NBAT. Rob heeft veel landen en biotopen in de tropen actief bezocht en vanuit deze ervaring is de lezing die heel veel facetten van het aquarium houden bevat ontstaan, met als rode draad de echte natuur en hoe verschillende werelddelen deze natuur in het aquarium weergeeft.

De lezing begint allereerst met veel filmbeelden van killy vissen in Afrika. Als je deze natuurlijke biotopen bezoekt is het een groot contrast aquariumzaken in Azië te bezoeken. Een verschil als water en vuur, als zwart en wit.

We gaan naar Amerika, Texas. Waar in de miljonairs huizen aquariums staan die iedere week professioneel worden onderhouden. Maar niet door de bewoners. En over Azië en Amerika gesproken: daar is Amano meer dan populair. Aquascaping staat bovenaan op de lijst van hoe je aquarium moet houden.


Auteur

Carlien Bootsma