Geld 3.0: crowdfunding voor ondernemers in HS, Slochteren en Menterwolde 

Hoogezand

De ondernemersverenigingen VIB, VOB, PMSHS en OGHS zoeken gezamenlijk ondernemers in Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde die geïnteresseerd zijn in financiering van een bedrijfsplan op basis van crowdfunding. In samenwerking met de gemeenten, Economic Board Groningen, NOM, Kredietunie Groningen en ASBR Subsidium wordt donderdagavond 21 april in hotel Faber in Hoogezand de gratis informatieve bijeenkomst Geld 3.0 voor MKB-bedrijven gehouden over verschillende vormen van bedrijfsfinanciering. Een daarvan is crowdfunding. 

De bijeenkomst is met name interessant voor MKB ondernemers die rondlopen met een goed businessplan, maar moeite hebben om de financiering rond te krijgen of op zoek zijn naar nieuwe investeerders.
Tijdens de bijeenkomst in hotel Faber wordt gedemonstreerd hoe live crowdfunding werkt. Ter plekke wordt geprobeerd via internet kapitaal te vergaren voor het bedrijfsplan van een ondernemer.
De ondernemersverenigingen roepen ondernemers die al een crowdfundingcampagne hebben op zich voor 12 april te melden bij de secretaris van hun ondernemersvereniging. Ondernemers die een interessante korte pitch kunnen geven maken kans om tijdens de bijeenkomst via live crowdfunding kapitaal aan te boren voor hun plan.
Nieuwe financieringsvormen
Steeds meer MKB-ondernemers hebben problemen met het vinden van financiering. Banken stellen hogere eisen aan kredietverlening en goede alternatieven zijn nauwelijks voor handen. Toch zijn er verschillende financieringsvormen die uitkomst kunnen bieden.
Eén daarvan is crowdfunding. Misschien wel de meest hippe en populairste financieringsvorm van dit moment.
Wat is crowdfunding?
Met crowdfunding doe je via een crowdfundingplatform op internet een beroep op een grote groep veelal investeerders. Via de website van het crowdfundingplatform kun je een campagne starten en je idee, product of project presenteren en onder de aandacht brengen bij een groot publiek (crowd).
Investeerders, vrienden, klanten, fans en willekeurige derden kunnen via het platform eenvoudig een bepaald bedrag investeren, uitlenen of doneren. Dat noemen we crowdfunding. Op die manier kan je plan gefinancierd worden.
Crowdfunden kan ook live
Het bedrijf InCrowdz heeft een tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om tijdens een event ter plekke te crowdfunden.
Er kunnen met deze tool vragen aan de crowdfunder worden gesteld, vragen worden beantwoord en een “in natura bijdrage” kenbaar worden gemaakt. Daarnaast faciliteert de tool van InCrowdz ook een donatie, aankoop of investering.
Demonstratie
De invoer vanuit de Crowd wordt realtime op één of meerdere grote schermen weergegeven, zodat iedereen direct ziet wat de investeringsbereidheid is en welke vragen er leven.
De tool werkt met behulp van de smartphone (of elk ander apparaat met een internetbrowser) en wordt ingezet tijdens de ondernemersavond op 21 april. Aan de hand van een zeer inspirerende pitch van een ondernemer die via Crowdfunding een financiering zoekt, beleeft u dus een ‘live’ crowdfunding campagne.
Agenda
Wanneer: Donderdag 21 april 2016.
Tijd : 17:00 – 21:15 uur
Locatie : Hotel Faber
Adres: Meint Veningastraat 123
Plaats: 9601 KE Hoogezand
Programma
17:00 – 17:30 uur: Inloop
17:30 – 18:15 uur: Buffet
18:15 – 18:30 uur: Opening
18:30 – 20:00 uur: Presentaties van:
  • Economic Board
  • NOM
  • Kredietunie Groningen
  • ASBR Subsidium
20:00 – 20:20 uur Pauze
20:20 – 21:00 uur: Presentatie Crowdfunding en ‘live’ Crowdfunding campagne
21:00 – 21:15 uur: Afsluiting
21:15 – 22:00 uur: Netwerken met borrel
Aanmelden
Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan tot 18 april via de website www.oghs.nl.

Auteur

Carlien Bootsma