SCA Hoogezand, BWRI en Iederz breiden samenwerking uit

HOOGEZAND

Hoogezand en de werkvoorzieningschappen BWRI uit Hoogezand-Sappemeer en Iederz uit Groningen zetten hun samenwerking voort. De huidige samenwerkingsovereenkomst loopt van 2013 tot 2018 en is tussentijds opengebroken met een verlenging tot 2020.

Deze verlenging houdt ook een uitbreiding van de werkzaamheden in. Het aantal productielijnen wordt namelijk uitgebreid van 6 naar 9. Op 7 juni om 10.00 uur ondertekenden Matthieu Torres, plant manager SCA Hoogezand, Taco van de Poel, directeur BWRI en Solveg Snippe, directeur Iederz de contracten. Dit ook onder toeziend oog van de Gerard Messchendorp van Messchendorp Beheer die de verbouwing heeft gerealiseerd.

Op de locatie aan de Abramskade in Hoogezand voeren 150 medewerkers van deze werkvoorzieningschappen sinds maart 2009 in- en ompakwerkzaamheden uit in opdracht van SCA Hoogezand.

Door op de locatie nabij de fabriek uit te breiden is SCA sneller in staat om te reageren op de vragen vanuit de markt. Daarnaast betekent het concreet minder vrachtwagens op de weg, en dat leidt tot een reductie in kosten en CO2. Naast de bedrijfsmatige voordelen wil SCA bovendien hiermee invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en haar plek in de lokale gemeenschap.


Auteur

Redacteur