Laatste kans om Tenniskampioen van Slochteren te worden

Slochteren

SLOCHTEREN Van 19 t/m 25 juni aanstaande wordt er voor de 29ste keer gestreden door de tennissers uit de gemeente Slochteren om de felbegeerde wisselbeker van de Tennis Kampioenschappen Slochteren. Organisator is ditmaal Tennis Club Wijchgelsheim uit Schildwolde.

Deelname is mogelijk voor alle leden van de vijf tennisclubs uit de gemeente Slochteren én voor inwoners die beschikken over een geldig KNLTB-pasje, maar lid zijn van een tennisvereniging buiten de gemeentegrenzen. Er kan worden ingeschreven voor de categorieën 3 t/m 8 in het enkelspel, damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel. De woensdagmiddag is gereserveerd voor de jeugd én er zijn 50+ categorieën toegevoegd. Kortom voor iedereen, jong en oud, die zich opgeeft zijn er leuke wedstrijden te spelen. Aanmelding kan via www.toernooi.nl of de officiële website www.tksslochteren.nl. Inschrijven kan tot dinsdag 6 juni aanstaande.
Vanwege de gemeentelijke herindeling is sprake van de officiële laatste Tennis Kampioenschappen Slochteren ook wel TKS genoemd. Het gemeentetoernooi is een gezamenlijk initiatief van de vijf tennisverenigingen uit de gemeente Slochteren en de gemeente. Ooit opgezet om sporten te stimuleren, een onderwerp dat nog steeds actueel is. Jaarlijks is een andere vereniging binnen de gemeentegrenzen aan de beurt om de organisatie op zich te nemen. Aangezien de gemeente Slochteren per 1 januari 2018 wordt opgeheven gaat het ditmaal om een zeer speciale editie.
De afgelopen maanden is door de commissie TKS, bestaande uit: Frits & Anna Boven, Pim Cruiming, Mieke Kooi, Janet Mooi, Ton & Ineke Koning, in samenwerking met de andere tennisverenigingen al heel wat werk verzet om de organisatie in goede banen te leiden. Juist doordat het besloten toernooi bij alle tennisverenigingen in de gemeente (Kolham, Harkstede, Siddeburen en Tjuchem) wordt gespeeld vraagt coördinatie en overleg. Voor de deelnemers is het een unieke ervaring om de tennispartijen telkens op een andere locatie te spelen. maar maakt het ook tot een unieke gebeurtenis. Kortom, kom in beweging, grijp deze kans aan en doe mee!

Auteur

Bram Hulzebos