Mariët Bosman voert GroenLinks in Midden-Groningen aan

MIDDEN-GRONINGEN

De ledenvergadering van GroenLinks heeft de kandidatenlijst vastgesteld waarmee de gemeenteraadsverkiezingen op 22 november wordt ingegaan. Mariët Bosman uit Sappemeer is de lijsttrekker geworden.

‘Met Mariët haalt de partij een ervaren politieke kracht in huis, die zich de komende maanden tijdens de campagne zal manifesteren’, aldus GroenLinks in een verklaring. Zij was in 2002 fractievoorzitter in de gemeente Haren, daarna bekleedde ze nog diverse functies binnen GroenLinks. [caption id="attachment_36639" align="alignnone" width="510"]Mariët Bosman Chris Muthert, Silvia Kuperus, Ger Zuiderveen, Mariët Bosman, Harald van Leeuwen, Henk Bos en Jelger Hettema. Op de foto ontbreekt Albert Bosscher. Foto: GroenLinks Midden-Groningen[/caption] Op de kandidatenlijst van GroenLinks zijn de drie gemeentes, Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer, vertegenwoordigd met op de tweede plek Henk Bos uit Tjuchem. Hij is door de beweging die Jesse Klaver op gang heeft gebracht actief geworden in GroenLinks. Nummer drie is Albert Bosscher, momenteel raadslid in Menterwolde. Hij woont in Muntendam en is goed bekend met de volksaard van de inwoners. Als vierde is Ger Zuiderveen uit Sappemeer geplaatst, de fractievoorzitter van GroenLinks in Hoogezand- Sappemeer. Hij moet continuïteit en kennis inbrengen. Chris Muthert (Meeden) en Silvia Kuperus (Hoogezand) completeren de top van de lijst, waarmee GroenLinks een gespreid geheel laat zien qua kennis, interesse en ervaring. Gezamenlijk willen de kandidaten verderwerken aan de verbinding tussen inwoners onderling, de gemeentes, instellingen en organisaties.

Auteur

admin