NK Metselen bij Praktijkcentrum Bouw in Sappemeer

SAPPEMEER

SSPB Praktijkcentrum Bouw in Sappemeer is donderdag 15 en vrijdag 16 februari toneel van de vierde voorronde van het NK Metselen voor vmbo-leerlingen.

Deelnemers strijden voor kwalificatie voor de landelijke finale in april in Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa. Het kampioenschap is een initiatief van de Nederlandse Baksteenindustrie en heeft als doel het metselvak te promoten en de instroom van jongeren naar het metselonderwijs te bevorderen. Het omvat regionale voorronden en een meerdaagse landelijke finale.

Voorronde in Sappemeer

De voorronde bij bouwopleidingsbedrijf SSPB Praktijkcentrum Bouw in Sappemeer is een tweedaags metselevenement; donderdag 15 februari en vrijdag 16 februari van 08.30 uur tot 15.00 uur. Aansluitend is de prijsuitreiking met bekendmaking van de winnaar. De winnaar plaats zich automatisch voor de finale in Leeuwarden.

Finale

In februari en maart zijn in het hele land regionale voorronden. De twaalf beste deelnemers ontmoeten elkaar tijdens een driedaags metselevenement in Leeuwarden. Van 11 tot en met 13 april wordt gestreden voor een gouden toekomst als metselaar maar vooral de felbegeerde wisselbeker: de ‘Zilveren Troffel’.

Auteur

Marc Jansen