‘t Aol Volk met blijspel in De Kimme in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Drentse vereniging ‘t Aol Volk uit Emmen staat vrijdag 2 maart met de voorstelling ‘Een lot oet de loterij’ in De Kimme in Zuidlaren.

‘Een lot oet de loterij’ is een blijspel in drie bedrijven van de hand v an Jannes Bennen. Ina Nieuwhoff tekent voor de regie. Het stuk gaat over Arend en Griet Brouwer. Samen met hun ongetrouwde, niet zo pientere, thuiswonende zoon Fritsie runnen zij een boerenbedrijf. Als op een goede dag de postbode een aangetekende brief bezorgt, verandert het leven van de familie Brouwer ingrijpend. Ze heeft een dikke prijs gewonnen in de loterij en is opeens rijk Dit grote nieuws willen de Brouwers uiteraard niet aan de grote klok hangen, maar dat valt niet altijd mee. Als niet lang daarna een hoogzwangere vrouw op de deel staat en zegt dat ze zwanger is van Fritsie dan zijn de rapen helemaal gaar. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten (à 17 euro; leden en 65+: 14,50 euro) zijn verkrijgbaar bij Cigo in Zuidlaren en aan de zaal.
Meer informatie: www.aolvolkemmen.nl

Auteur

Marc Jansen