Het Complot met 'Een vreemde gast' in ‘t Kropshuus

KROPSWOLDE

Het Complot staat zaterdag 10 maart met de toneelvoorstelling 'Een vreemde gast' in ‘t Kropshuus in Kropswolde.

In deze voorstelling loopt een aantal zaken door elkaar; knellende relaties uit het verleden, botsende culturen, hechte vriendschap, ontrouw en broeierige verlangens. Seiffert en Lilly van der Merwede zijn welgestelde moderne vijftigers. Hij is notaris, zij heeft haar cateringbedrijf en kunsthandel. Op een avond treffen zij voorbereidingen voor een etentje met twee andere stellen, goede vrienden. Wanneer ze arriveren treffen zij 'een vreemde gast'. Deze exotische figuur logeert bij Lilly en Seiffert en verricht klusjes om zijn grote droom waar te kunnen maken. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën over en reactie op deze tijdelijke nieuwkomer, deze vreemde snuiter.

Het Complot

Stichting Het Complot vindt haar oorsprong in het stuk ‘Geluk is Niet Te Huur’, dat in 2006 door De Prins van Groningen op de planken is gebracht. Doel van deze productie was theater dichter bij de mensen te brengen door in buurthuizen en wijkcentra te spelen. De spelers van ‘Geluk is Niet Te Huur’ wilden na afloop hun samenwerking graag voortzetten en stukken blijven maken voor een breed publiek en dichtbij de mensen thuis. Zo ontstond Het Complot. Stichting Het Complot biedt amateurspelers de gelegenheid kwalitatief hoogwaardige theaterproducties te spelen die toegankelijk zijn voor een breed publiek.
De toneelvoorstelling, die is georganiseerd door Vereniging Dropsbelangen Kropswolde, begint om 20.00 uur. Entree: 7,50 euro.

Auteur

Marc Jansen