Kick-off theaterspektakel 'Hotel Zigterman, in het midden het hart'

SAPPEMEER

Stichting Cultuuraanjagers Midden-Groningen maakt het theaterspektakel ‘Hotel Zigterman, in het midden het hart’. Zij doet dit om de gemeente Midden-Groningen cultureel op de kaart te zetten.

Het stuk is geschreven door Jan Veldman en wordt geregisseerd door Albert Secuur. De theatervoorstelling wordt voorafgegaan door twee kortere stukken, ‘prologen’, die die in dorpshuizen en cafés in heel Midden-Groningen worden uitgevoerd. Het grote slotstuk speelt in het Adriaan Tripbos in Sappemeer.

Hotel Zigterman, in het midden het hart

De voorstelling en haar prologen draaien om twee families die niet méér van elkaar hadden kunnen verschillen. In Slochteren woont de volkse familie Veldhuizen. Dochter des huizes, Graceland, heeft haar hart verloren aan Tobias Kregel, een zoon van twee vaders die op stand leven in Menterwolde. De belevingswerelden van de twee families liggen zo ver uit elkaar dat een harmonieuze verhouding niet erg waarschijnlijk lijkt. Toch zullen ze wel met elkaar door één deur moeten als de liefde tussen Graceland en Tobias wordt bestendigd door een al dan niet denkbeeldige zwangerschap. Het onontkoombare huwelijksfeest zal plaatsvinden in Hotel Zigterman.

Eerste onmoeting castleden

De dragende rollen worden ingevuld door professionele spelers uit de Groninger theaterwereld: Miranda Bolhuis, Marieke Klooster, Roger Goudsmid, Bas de Bruijn, Nico van der Wijk, Nick Kamerling, Dirk van Weerden en Theo de Groot. Daarnaast worden heel veel rollen, zowel sprekende rollen als figurantenrollen, ingevuld door talent uit de regio. 4 februari vonden de audities plaats. Zondag 18 februari ontmoetten de castleden elkaar voor het eerst, en werd voor het eerst het script gelezen.

Cultuuraanjagers Midden-Groningen

Stichting Cultuuraanjagers Midden-Groningen wordt gevormd door afgevaardigden van De Watervloot, Met Meer Cultuur en het Fraeylema-Ensemble

Auteur

Marc Jansen