Westerbroek neemt afscheid van podium Aalmanshuus

WESTERBROEK

Westerbroek neemt zaterdag 3 maart afscheid van het podium van het Aalmanshuus in Westerbroek. Dit afscheidsfeest is georganiseerd door Rederijkerskamer Violeria, folk- en shantykoor Westerstörm en leerlingen van de Jan Ligthartschool.

Het dorpshuis gaat naar verwachting in april op de schop. Veel verenigingen zullen gedurende de renovatie elders onderdak moeten vinden voor hun activiteiten. Bovendien krijgt het gerenoveerde Aalmanshuus geen podium. Waarmee een eind aan een lange historie.

Spetterende finale

Alle reden voor een spetterende finale, dachten Violeria, Westerstörm en de leerlingen van de Jan Ligthartschool. De scholieren openen de avond. Vervolgens presenteert Violeria het stuk ‘De Tolgaarder’, waarna Westerstörm het publiek meeneemt op een muzikale reis van ‘Dublin naar Westerbrouk’. Bovendien wordt stilgestaan bij het 95-jarig bestaan van Violeria in 2017 en het 25-jarig bestaan van Westerstörm in 2016. Om uiteenlopende redenen kon daaraan in een eerder stadium geen aandacht worden besteed.

Kaartverkoop

Aanvang: 20.00 uur. Kaarten (à 7,50 euro) zijn verkrijgbaar bij Lineke van Oosten, Oeverlanden 61 in Kropswolde (06-51923107) en bij Kor Meijer, Meesterslaan 3 in Westerbroek (050-4041996).

Auteur

Marc Jansen