Arno’s Boekenweek in Het Kielzog

HOOGEZAND

‘Arno’s Boekenweek in Het Kielzog’. Onder deze noemer hebben Bibliotheek Hoogezand en het Kielzog voor woensdag 14 maart een programma georganiseerd, waarin Arno van der Heyden interviewt, zingt en fungeert als quizmaster. Dit alles in het kader van de 83ste Boekenweek.

Het Boekenweekthema ‘Natuur’ staat ook in Van der Heydens programma centraal. Hij interviewt gasten als boswachter Annet de Jong en Peter Harry Mulder en Eline Ringelberg van de Werkgroep Boerenbuitengebied uit Muntendam. Verder zingt de cabaretier, chansonnier, presentator onder meer het nummer ‘Liever geen bloemen’ en leidt hij de quiz Boekje-open-boekje-dicht. Tijdens korte boeken-pitches vertellen wethouder Erik Drenth, boswachter Annet de Jong en leesconsulent Margreet de Groot over een boek dat veel betekenis voor hen heeft. Arno van der Heyden moedigt belangstellenden aan iets mee te nemen uit de natuur, of een foto ervan, zodat hij hierover in gesprek kan gaan. Laura Mijnders draagt een speciaal voor dit programma geschreven column voor.
‘Arno’s Boekenweek in Het Kielzog’ begint om 19.30 uur . Kaartreservering (à 7,50 euro; bibliotheekleden 5 euro): hoogezand@biblionetgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen