Familievoorstelling ‘Draaf met mij’ in manege in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Manege Laarwoud in Zuidlaren is zaterdag 10 maart toneel van de familievoorstelling ‘Draaf met mij’.

Deze door Stichting KAT gemaakte voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Rita Spijker en Yoko Heiligers. Het boek vertelt een poëtisch verhaal van de geboorte van een veulen. Dat verhaal wordt met dans, poppenspel, zang, muziek en theater beeldend gemaakt. Componist Wies Bouma, de choreografen Christel Kroese en Marjan Oostmeijer, en poppenspeler Fati Mohammadi hebben vanuit hun eigen disciplines verschillende scenes met amateurdansers, -zangers en -spelers uit de regio gecreëerd. Verhalenverteller Kaj van der Plas fungeert als verteller, samen met Deborah Vaessen en het paard Evita. Beeldend kunstenaar/ theatermaker Kitty Boon verbindt de elementen.

Lokaal betrokken

Amateurdansers van Het Danskwartier nemen de dansen voor hun rekening. Bewoners van de gemeente Tynaarlo vormen het door Wies Bouma geleide koor. Door INLIA opgevangen dakloze asielzoekers maakten de attributen voor de voorstelling en spelen tijdens de voorstelling met poppen en maken muziek. Vrienden van Zuidlaren verzorgt, samen met vrijwilligers van een kook-bak-groep uit De Groeve, de catering. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s worden tijdens de voorstelling muzikaal en theatraal uitgenodigd mee te doen. Rita Spijker, auteur van het boek, is aanwezig om haar boek te signeren.
De voorstelling wordt zaterdag 10 maart twee keer gespeeld: om 13.00 uur en om 15.30 uur. Kaartverkoop: www.festyvals.nl.

Auteur

Marc Jansen