Open inloopochtend 't Vlot in Hoogezand

HOOGEZAND

Jenaplanschool ‘t Vlot in Hoogezand heeft voor woensdag 14 maart een open inloopochtend georganiseerd.

Belangstellenden kunnen tussen 09.00 en 11.00 uur een kijkje nemen in de school en in de stamgroepen. De leerlingen verzorgen de rondleidingen. Directie en docententeam zijn beschikbaar voor beantwoording van vragen.

Leerlingenaantal toegenomen

Jenaplanschool 't Vlot mag zich verheugen in een groeiende belangstelling van ouders uit Hoogezand en omstreken. Het leerlingenaantal is in drie jaar sterk toegenomen: van 85 naar 130. De school schrijft deze groei toe aan het nieuwe schoolgebouw in Kindcentrum Woldwijck én aan een bewuste keuze voor jenaplanonderwijs. “Een vorm van onderwijs waarin iedereen, kind, ouder en leerkracht gezien wordt en zichzelf mag zijn.” Ondanks de groei zijn de stamgroepen relatief klein en is er voor nieuwe kleuters een eigen instroomgroep. Dat betekent rustig wennen in een knus, klein groepje, voordat de 'stap' naar de onderbouwgroep gemaakt gaat worden.

Ouders

Ouders spelen op ’t Vlot een belangrijke rol. Niet alleen vormen ze het bestuur van de school, tevens worden ze nauw betrokken bij het onderwijs, de projecten en vieringen op de school.

Samen

Naast de individuele ontwikkeling staat het begrip ‘samen’ centraal. Op een jenaplanschool leren kinderen ‘samen leven’. Dit aan de hand van een afwisselend weekprogramma, waarin vier vaste onderdelen centraal staan: gesprek, werk, spel en viering.
Meer informatie: www.jenaplanschool.nl/vlot

Auteur

Marc Jansen