Informatieavond Diabetes de baas bij Fysio MCG

HOOGEZAND

Fysio MCG heeft voor maandag 12 maart een informatieavond ‘Diabetes de baas’ georganiseerd. Plaats van handeling is de praktijk aan Gorecht-Oost 177 in Hoogezand.

Bezoekers worden geïnformeerd over de diabetes beweegkuur. Dit gaat gepaard met koffie/ thee en een proeverij van hapjes.

Diabetes beweegkuur

Voor de diabetes beweegkuur hebben fysiotherapeute Derya Bozkan van Fysio MCG en Margriet de Vries van diëtistenpraktijk Previtas hun krachten gebundeld. De diabetes beweegkuur duurt twaalf weken. Bedoeling is de gevolgen van diabetes om te keren, dan wel te beïnvloeden. Vooral bij diabetes type 2 is er veel winst te behalen wat betreft medicijngebruik. Verder zijn met een verandering van leefstijl - actiever - meer klachten te voorkomen. Het verlagen van de bloedsuikerspiegel is het doel van de beweegkuur.

Metingen en tests

Tijdens de beweegkuur worden voortdurend metingen en tests gedaan. De resultaten worden besproken met de deelnemers en eventueel met hun huisarts en/of diabetesverpleegkundige. De ervaringen met de sinds enige tijd actieve beweegkuur zijn zeer positief. Alle deelnemers die de beweegkuur hebben afgemaakt, zijn drastisch verminderd in medicijngebruik of zijn zelfs volledig van de medicatie af. Verder is hun leefstijl verbeterd, waardoor de kans op een terugval kleiner is geworden. Afhankelijk van de verzekering wordt het programma vergoed door de zorgverzekeraar.
De informatieavond duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Meer informatie: 0598-351919.

Auteur

Marc Jansen