Week van het geld in Midden-Groningen

HOOGEZAND

Scholieren leren omgaan met geld. Dat is het doel van de Week van het geld; maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart. De gemeente Midden-Groningen pakt in deze themaweek uit met onder andere een spel en een voorleesproject voor de basisscholen, een debatwedstrijd en de inzet van een geldbus.

Wethouder Peter Verschuren opent de Week van het geld in de gemeente Midden-Groningen. Dat doet hij maandag 12 maart om 13.00 uur in MFC Foxhol. Deze openingshandeling is voorafgaand aan een voorstelling in MFC Foxhol voor kinderen uit de groepen 3 en 4 van het basisonderwijs. Deze voorstelling is onderdeel van het ‘Eiki en Oeki’-voorleesproject. Elf basisscholen hebben van de gemeente een voorleesboek ontvangen om daar zelf mee aan de slag te gaan. Deze klassen zijn ook uitgenodigd om op maandag of dinsdag een theatervoorstelling te zien. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met Bibliotheek Midden-Groningen en het Nationaal Busmuseum - voor het vervoer van en naar de locatie.

Armoedespel

Tien basisscholen hebben daarnaast voor de bovenbouw het Armoedespel ontvangen, in samenwerking met Stichting Solidair. Alle circa 650 kinderen die deelnemen aan deze twee projecten ontvangen een goodiebag, gevuld door de Gemeentelijke Kredietbank en de Bibliotheek Midden-Groningen.

‘Discussiëren kun je leren’

‘Discussiëren kun je leren’. Onder deze noemer krijgen alle leerlingen van het derde leerjaar woensdag masterclasses overtuigen en discussiëren. ’s Middags gaan ze het geleerde in de praktijk brengen in het Kielzog in Hoogezand. Thema is: ‘Geld’. In de jury zitten onder anderen de wethouders Peter Verschuren en Erik Drenth. Dit programmaonderdeel is georganiseerd in samenwerking met Stichting DKJL (Discussiëren Kun Je Leren) en het dr. Aletta Jacobs College.

Geldbus

Donderdag en vrijdag rijdt een zogenoemde geldbus langs vijf locaties waar veel ouderen wonen met informatie over de Gemeentelijke Kredietbank, stichting Humanitas en ‘Grip en glans’ van Gezond in de Wijk.

Auteur

Marc Jansen