1-uursestafette De Pinquin in Sportcentrum De Kalkwijck

Hoogezand-Sappermeer

Zwemvereniging De Pinquin uit Zuidbroek houdt zaterdag 31 maart voor de 22ste keer een 1-uursestafette. Plaats van handeling is het zwembad in Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand

Bij de 1-uursestafette zwemt een team bestaande uit zes tot tien zwemmers een uur lang estafette. Hierbij wordt om beurten vijftig meter (twee baantjes) gezwommen. Het team dat aan het einde van het uur de meeste meters heeft gezwommen, wint.

815 deelnemers

In totaal doen er 815 zwemmers van 93 teams uit binnen- en buitenland mee. Daarbij zijn verschillende categorieën onderscheiden: onder 11, onder 15, onder 17, dames, heren, zwemmers met een beperking. Het stad-Groninger heeft negen teams ingeschreven. ‘Thuisploeg’ De Inktvis heeft vijf ploegen opgesteld.

Tien uur

Wethouder Erik Drenth van Midden-Groningen neemt om 09.00 uur het eerste startschot voor zijn rekening. In totaal wordt tien uur gezwommen, met tussenpozen van 15 minuten. De laatste zwemmers klauteren derhalve om 21.1 5uur uit het water.

Auteur

Marc Jansen