Acts en artiesten gezocht voor randprogramma ‘Hotel Zigterman’

SAPPEMEER

Stichting Midden-Groningen zoekt artiesten in alle soorten en maten voor een lokaal randprogramma bij het theaterspektakel ‘Hotel Zigterman’.

Zangers, muzikanten, goochelaars, dansers en andere performers kunnen zich aanmelden via productie@hotelzigterman.nl.

Hotel Zigterman

‘Hotel Zigterman, in het midden het hart’ speelt in mei, juni en juli in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. De tekst is geschreven door Jan Veldman, de kersverse winnaar van de K. ter Laan Prijs. De regie is in handen van Albert Secuur. In mei en juni spelen twee prologen in dorpshuizen door de hele gemeente. Eind juni en begin juli speelt het spektakelstuk ‘Hotel Zigterman ‘op locatie, aan het water in het Adriaan Tripbos in Sappemeer.

Bruiloft

In ‘Hotel Zigterman, in het midden het hart’ wordt de familie Veldhuizen uit Slochteren opgevoerd. Dochter des huizes, Graceland, denkt dat ze bezwangerd is door ene Tobias Kregel, zoon van de heren Kregel uit Menterwolde. En waar (denkbeeldige) baby’s worden gemaakt, moet getrouwd worden. Dat gebeurt natuurlijk in Hotel Zigterman.

Randprogramma

Omdat een bruiloft geen bruiloft is als er geen stukjes worden opgevoerd door ‘familieleden’ en ‘gasten’, zoekt Stichting Midden-Groningen voor zowel de prologen als het theaterspektakel allerhande performers, mensen die ‘iets’ bijzonders kunnen voor een lokaal randprogramma. Het is de bedoeling dat vóór, na of tijdens de voorstellingen randprogramma’s worden uitgevoerd. De organisatie zoekt acts en artiesten voor de volgende data:
  • donderdag 10 tot en met zaterdag 12 mei en donderdag 17 tot en met zaterdag 19 mei (proloog 1: 'De Veldhuizens');
  • donderdag 31 mei tot en met zaterdag 2 juni en donderdag 7 tot en met zaterdag 9 juni (proloog 2: 'De Kregels');
  • donderdag 28 tot en met zaterdag 30 juni en donderdag 5 tot en met zaterdag 7 juli (slotspektakel 'Hotel Zigterman').
Meer informatie: www.facebook.com/hotelzigterman

Auteur

Marc Jansen