Keltisch peuterdansen in MFC De Ludinge

ZUIDLAREN

Dansgroep Highland Dancing NL uit Zuidlaren heeft voor zondag 15 april een dansochtend voor kinderen georganiseerd. Plaats van handeling is MFC De Ludinge in Zuidlaren.

De dansochtend wordt afgetrapt met Keltisch peuterdansen (voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar); van 10.00 tot 10.45 uur. De Schotse dans-pop Kayleigh neemt de deelnemers mee op een muzikale reis naar Schotland. De peuters leren al huppelend, springend en zingend de beginselen van het Schotse en Ierse dansen. Van 11.00 tot 12.00 uur zijn de kinderen in de basisschoolleeftijd aan de beurt. Op een speelse manier leren ze de beginselen van de Schotse zwaarddans en de Highland Fling.

Highland Dancing NL

De Schotse dansers van Highland Dancing NL trainen al jaren in Zuidlaren om in perfecte conditie te zijn voor wedstrijden en optredens in binnen en buitenland. Een aantal dansers doet sinds 2017 mee aan de Music Show Scotland. Zo staan ze 21 april in Ahoy, Rotterdam. De dansgroep wil bij voldoende animo starten met een kindergroep.
Deelname aan de dansochtend kost 2 euro. Meer informatie/ aanmelding: www.highlanddancing.nl of highlanddancing.nl@gmail.com.

Auteur

Marc Jansen