Manifestatie Een Leven Lang Kunst in Kielzog

HOOGEZAND

In het Kielzog in Hoogezand wordt dinsdag 3 april een manifestatie Een Leven Lang Kunst gehouden.

Groningen is een van de vijf steden die deelnemen aan het programma Age Friendly Cultural Cities van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Groningen is bovendien de eerste regio waarin stad en provincie hierin gezamenlijk optrekken. De manifestatie vindt in dit kader plaats.

Een Leven Lang Kunst

Groningen neemt deel met Een Leven Lang Kunst. Dit programma heeft als doel culture initiatieven van, voor, met én door ouderen in de stad en provincie Groningen op de kaart te zetten. Het programma wordt gecoördineerd door VRIJDAG. De Hanzehogeschool heeft een rol in het aanjagen van zichtbaarheid en innovatieve initiatieven. Een Leven Lang Kunst wordt mogelijk gemaakt door de gemeente en provincie Groningen.

Manifestatie

De manifestatie in het Kielzog is een netwerk- en co-creatiemiddag om het levendige netwerk van kunstprojecten te vieren. Met speciale aandacht voor gehonoreerde projecten uit het Pronkjewail Fonds. De manifestatie is georganiseerd door VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, en de Hanzehogeschool. De presentatie is in handen van Bram Douwes.

Culturele activiteiten voor ouderen

De manifestatie is tegelijkertijd de aftrap van Kunst op Stee, een actiemaand voor senioren in stad en provincie Groningen. Deelname staat open voor iedereen die betrokken is bij culturele activiteiten voor ouderen in de stad en provincie Groningen. Zij kunnen zicht tot en met 23 maart aanmelden via https://bit.ly/2GgqwT1. Organisator Saskia van Ree: “De manifestatie is bedoeld om elkaar te inspireren, ideeën uit te wisselen én een stap verder te komen. Onder het motto Een Leven Lang Kunst - dat doen we samen vragen we geïnteresseerden om twee gasten mee te nemen uit hun eigen netwerk: een oudere deelnemer en een bestuurder uit de zorg of welzijn.”

BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs

De manifestatie wordt door een landelijke jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, bezocht. Deze jury beoordeelt hoe Groningen zich als Age Friendly Cultural City & Region heeft ontwikkeld. 8 oktober wordt bekendgemaakt wie de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs, ter waarde van 20.000 euro, in ontvangst mag nemen.  

Auteur

Marc Jansen