Tuin- en lifestylefair Groei & Bloei op Fraeylema

SLOCHTEREN

De afdeling Hoogezand-Sappemeer e.o van Groei & Bloei en de Fraeylemaborg in Slochteren hebben een tuin- en lifestylefair georganiseerd. 'Groei & Bloei op Fraeylema' vindt Tweede Paasdag (maandag 2 april) plaats op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.

Met een groot aantal geselecteerde standhouders zal het geheel een sfeer van bloemen, tuin en groen ademen. Ook komen verschillende standhouders met woonaccessoires en lifestyleproducten naar Slochteren. Het terrein wordt voor de gelegenheid aangekleed met groen en bloemwerk. Het geheel wordt opgeluisterd met sfeermuziek.

Eetbare tuin

Achter het Koetshuis wordt het themaplein ‘De eetbare tuin’ ingericht; met informatie en voorbeelden van en producten voor een andere tuinbeleving. Verder zijn er kinderactiviteiten als een sprokkeltocht, bloemstukjes maken, plantjes oppotten of een quiz. Jeugdige bezoekers kunnen zich bovendien als bloemetje of bijtje laten schminken.

Wandeltocht

Een bezoek aan de fair kan worden gecombineerd met een bezoek aan de Engelse landschapstuin van de borg. Er is een wandeltocht uitgezet langs de vele stinzenplanten die in deze periode in bloei staan en ook de folies zijn open. Uiteraard is ook de borg te bezichtigen, terwijl in het Koetshuis etsen van de Noordelijke kunstenaar Reinder Homan tentoongesteld worden. De fair is van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Entree: 6 euro (tot en met 17 jaar gratis).
Meer informatie: www.fraeylemaborg.nl of www.hoogezand-sappemeer.groei.nl.

Auteur

Marc Jansen