Groninger Dag in Woldwijckcentrum in Hoogezand

HOOGEZAND

Het Woldwijckcentrum in Hoogezand vormt zaterdag 31 maart het decor voor een Groninger Dag. Dit ter afsluiting van Meertmoand Dialectmoand.

Binnen de Groninger Dag worden een middagprogramma (13.00 - 18.00 uur) en avondprogramma onderscheiden. In de middaguren staan een proeverij van streekproducten, een expositie van Historische Scheepswerf Wolthuis, voordrachten van Groningstalige verhalen en gedichten, en een quiz (als ‘Klouk’) geprogrammeerd. Bezoekers kunnen zich ter plekke inschrijven voor de quiz én de workshops die gegeven worden: eierballen maken (€ 2,50) en Gronings schrijven (gratis). Bezoekers kunnen bovendien op de foto met Naober en Noaber, en kunnen bij de proattoafel Groninger dialect, cultuur en andere onderwerpen bespreken. Wie Groningstalige gedichten of verhalen wil voordragen, of misschien zelfs Groninger moppen wil tappen, kan zich hiervoor aanmelden via info@woldwijckcentrum.nl. Het middagprogramma is gratis toegankelijk.

Feestavond

Het avondprogramma heeft het karakter van een feestavond. Tussen 20.00 en 24.00 uur wordt opgetreden door Job uut Spiek en de voor de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs genomineerde Krzysztof Groen. Entree: 5 euro.

Auteur

Marc Jansen