Lezing poolonderzoeker Maarten Loonen in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Poolonderzoeker Maarten Loonen geeft dinsdag 10 april een lezing in Grand Café Zuidlaren. De lezing is getiteld: ‘Overleeft het Noordpoolgebied de opwarming? Ervaring opgedaan in 30 jaar onderzoek als bioloog op Spitsbergen’.

De voordracht maakt deel uit van een serie openbare en gratis toegankelijke lezingen, georganiseerd door Rotaryclub Zuidlaren-Anloo. Met als thema ‘Kopstukken’ vertellen mensen uit de regio in deze lezingenreeks over hun loopbaan, met nadruk op de inhoud van het werk, en de maatschappelijke, sociale, ethische uitdagingen en spanningen daaromheen. Met uitgebreide mogelijkheden tot het stellen van vragen, en discussie.

Maarten Loonen

Maarten Loonen is werkzaam in het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is actief als wetenschapper, poolonderzoeker, Arctisch ecoloog en expeditieleider. Hij werkt al dertig jaar in de zomermaanden op Spitsbergen. Loonen zal vertellen over zijn ervaringen met de klimaatverandering in de poolgebieden.
De lezing begint om 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen