Kom in de Kas: binnenkijken bij Kwekerij De Klimroos

SAPPEMEER

Kwekerij De Klimroos in Sappemeer is zaterdag 7 april een van de drie Groninger deelnemers aan Kom in de Kas.

Kom in de Kas is het jaarlijkse - het eerste weekend van april - publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. Tweehonderd glastuinders - groenten-, bloemen- en plantentelers - openen dan hun deuren voor publiek.

De Klimroos

Kwekerij De Klimroos is onderdeel van Zorgpost Hoogezand-Sappemeer. De kwekerij heeft een warme kas, een koude kas, twee tunnelkassen (voor snijbloemen) en een grote pluktuin. De cliënten die op de kwekerij werken geven bezoekers graag een rondleiding. Behalve Kwekerij De Klimroos doen in de regio Groningen Reinhart Orchideeën in Haren en Doff Kwekerijen in Uithuizen mee. Anders dan De Klimroos zijn deze kwekerijen ook zondag 8 april geopend voor publiek.
Kwekerij De Klimroos is zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Auteur

Marc Jansen