Kunst op Stee in Midden-Groningen

HOOGEZAND

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, heeft voor ouderen in Groningen opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee georganiseerd.

De hele maand april zijn er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren in stad en provincie Groningen. De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

Midden-Groningen

In de eerste week van de actiemaand lopen de activiteiten in Midden-Groningen nogal uiteen. Zo is er dinsdag 3 april een muzikale reis met Alex Postma in dorpshuis De Klabbe in Foxhol. Donderdag 5 april kan een linoleum-snede op ansichtkaartformaat worden gemaakt in het atelier van Maaike Nijlunsing in Noordbroek of muziek met Grétia Wierenga en Maricée Ten Bosch in het Ufkenshuis in Siddeburen. Ekaterina Levental vertelt zaterdag 7 april in het vertelconcert ‘De Weg’ in Theaterboerderij Erf & Weide in Woudbloem over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. In Muziekcafé De Tibbe in Sappemeer is er diezelfde middag een vertelcafé. Programmaboekjes zijn te verkrijgen bij lokale bibliotheken en dorpshuizen. Het programma staat ook online op kunstopstee.nl.

Kunst op Stee

Kunst op Stee is een initiatief van VRIJDAG en is onderdeel van het programma Een Leven Lang Kunst. De actiemaand is tot stand gekomen dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Groningen, provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Auteur

Marc Jansen