Amateurspelers gezocht voor theaterproject over Molukkers in Nederland

HOOGEZAND

Gedeelde Verhalen zoekt figuranten en spelers voor ‘Aan de andere kant’. Dit is een driejarig theaterproject over de Nederlands-Molukse geschiedenis.

Het project gaat dit najaar van start met de voorstelling ‘Een tijdelijk verblijf’. Deze voorstelling gaat over de komst van oud-KNIL-soldaten naar Nederland en hun eerste jaren in oorden als woonoord Schattenberg op voormalig Kamp Westerbork. De voorstelling speelt zich af in de in de jaren ’50. In de voorstelling worden filmbeelden vertoond. Ook hiervoor worden figuranten gezocht.

Auditie-avond

De voorstelling speelt in september en oktober in Hoogkerk, Appingedam en Bovensmilde. Maandag 16 april wordt in Hoogkerk een auditie-avond gehouden. Regisseur Hiepie Hoogeveen bepaalt bij die gelegenheid wie geschikt is voor welke 'rol'. Mensen die willen meespelen in de voorstelling moeten van 14 mei tot en met 16 juli beschikbaar zijn voor de wekelijkse repetitie op maandagavond. Verder zijn 21 juli, 1 en 8 september vastgelegd als repetitiedagen en worden de spelers geacht van 10 tot 18 september beschikbaar te zijn. De voorstellingen zijn van 19 tot 22 september, van 26 tot 29 september en van 3 tot 6 oktober.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de auditie-avond door een mailtje met daarin naam, woonplaats en voorkeur (filmfigurant, speler/ figurant in de theatervoorstelling of allebei) te sturen naar productie@adak-theater.nl (Hinke Beekman).
Meer informatie: www.gedeeldeverhalen.nl

Auteur

admin