Boomfeestdag in Midden-Groningen

HOOGEZAND

Het Rembrandtplein in Hoogezand is woensdag 11 april toneel van de eerste boomfeestdag van Midden-Groningen. Wethouder Jan Jakob Boersma plant er samen met de groepen 5 en 6 van CBS Het Galjoen bomen. Ook wordt een plaquette onthuld.

Op het Rembrandtplein zijn grote essen gekapt, als gevolg van de essentaksterfte. Deze essen stonden op grond van woningcorporatie Lefier en de gemeente Midden-Groningen. In samenspraak met bewoners, Lefier en de gemeente is een herplantplan opgesteld. Bewoners hebben tijdens een bewonersavond aangegeven welke type en vormen bomen ze graag terug wil zien als herplant. Er is gekozen voor twaalf kegelvormige rode esdoorns (Acer rubrum ‘Scanlon’). Deze bomen komen als een lijn langs het voetpad. Verder worden vijftien zuilvormige zomereiken (Quercus robur ‘Fastigiata Zeeland’) geplant; in twee groepen.

Boomfeestdag

Boomfeestdag vindt normaal gesproken de derde woensdag van maart plaats. In verband met de gemeenteraadsverkiezingen was de 61ste landelijke boomfeestdag in de meeste Nederlandse gemeenten verplaatst naar 14 maart. Door de winterse omstandigheden was het niet haalbaar boomfeestdag op die datum ook in de gemeente Midden-Groningen te laten plaatsvinden.

Auteur

Marc Jansen