Kunst op Stee in Midden-Groningen (week 2)

HOOGEZAND

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, heeft voor ouderen in Groningen opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee georganiseerd.

De hele maand april zijn er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren in stad en provincie Groningen. De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

Week 2

Voor de tweede week van april zijn vele activiteiten georganiseerd in Midden-Groningen. In de ochtend van maandag 9 april worden in het Kielzog in Hoogezand muzikale herinneringen opgehaald. Pianiste Anne Mak en accordeonist Wim Lever verzorgen deze muzikale bijeenkomst. Dinsdag 10 april geeft het Musicakoor een concert in De Burcht te Hoogezand, en staat in Theaterboerderij Erf en Weide in Woudbloem een workshop papieren insecten bedenken en maken geprogrammeerd. Woensdag 11 april kan opnieuw een linoleumsnede op ansichtkaartformaat gemaakt worden in het atelier van Maaike Nijlunsing in Noordbroek. Donderdag 12 april laat Maaike Nijlunsing senioren kennismaken met de eindeloze mogelijkheden van acrylverf en maak je een klein schilderij. Dit vindt plaats in hetzelfde atelier in Noordbroek.
Programmaboekjes zijn te verkrijgen bij lokale bibliotheken en dorpshuizen. Het programma staat ook op kunstopstee.nl.

Auteur

Marc Jansen