Orkestenmiddag voor kinderen in de Vredekerk

HOOGEZAND

Orkestenmiddag. Onder deze noemer geven drie orkesten van het Kielzog Kunstencentrum zaterdag 21 april een feestje in de Vredekerk van Hoogezand.

De orkesten brengen hierbij verschillende instrumenten onder de aandacht voor kinderen van 5 tot 10 jaar. De orkesten 4Strings, Something Else en Harms Farm diverse muziekstukken. De kinderen mogen dichtbij de orkesten zitten zodat ze alles goed kunnen zien en – als ze dat willen – ook meedoen.

Instrumenten uitproberen

Na afloop van de muziekstukken worden de instrumenten - violen, cello’s, een piano, blaasinstrumenten en slagwerk - niet alleen besproken, de kinderen kunnen ze zelf ook uitproberen. De leerlingen van het orkest Harms Farm helpen daarbij. Verder is er ranja voor de kinderen en krijgen ze een versnapering.
De orkestenmiddag duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Entree: gratis (ouders/ verzorgers zijn uiteraard ook welkom).

Auteur

Marc Jansen