Plantjesruilbeurs in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Groei & Bloei Zuidlaren e.o. heeft voor zaterdag 14 april een plantjesruilbeurs georganiseerd. Plaats van handeling is de oprit en het trottoir aan de Hofakkers 2 in Zuidlaren.

Zowel Groei & Bloei-leden als niet-leden kunnen de restdelen inbrengen van (te grote) planten die gescheurd/ verjongd moeten worden. Deze materialen kunnen worden geruild tegen door anderen ingebrachte stekken, pollen of zaailingen. Op ingebracht materiaal dient bij voorkeur wel de soortnaam en zo mogelijk de variëteitnaam vermeld te staan. Ook hoogte van de plant en kleur en omvang van de bloem zijn voor een nieuwe eigenaar belangrijke gegevens. Ingebracht plantmateriaal dat aan het eind van de markt (tussen 11.30 en 12.00 uur) niet van eigenaar is gewisseld, moet door de inbrenger zelf weer worden meegenomen naar huis.
De ruilbeurs begint om 10.30 uur (inbrengen vanaf 10.00 uur).

Auteur

Marc Jansen