Nieuwe wegtoertocht FTC Dobberieders: Berend Botje Bronneger Fietstoertocht

ZUIDLAREN

FTC Dobberieders heeft voor zondag 15 april de Berend Botje Bronneger Fietstoertocht georganiseerd.

Dit is een nieuwe (gepijlde) wegtoertocht over 125 kilometer. Startplaats is sportpark De Wenakkers in Zuidlaren. Vervolgens gaat de tocht via Anloo, Gasteren, Loon, Deurze, Anreep, Assen, Hooghalen, Amen Schoonloo, Borger, Bronneger, Drouwen, Gasselternijveen, Nieuwediep, Bareveld, Eexterveenschekanaal, Annerveenschekanaal, Spijkerboor, De Groeve, Kropswolde, Foxhol, Scharmer, Harkstede, Waterhuizen, Haren, Onnen, Harenermolen, Glimmen en Ydermade terug naar Zuidlaren. Halverwege gaan de deelnemers door Bronneger, de welbekende kuitenbijter tussen Borger en Drouwen. Voor deelnemers die de tocht willen inkorten is er volop gelegenheid om ‘binnendoor’ terug naar Zuidlaren te fietsen. NTFU-leden met een FietssportPLUS-account kunnen de route downloaden van de NTFU-website.
Er kan tussen 08.30 en 09.30 uur gestart worden.

Auteur

Marc Jansen