‘Het is er één van Aletta’; inschrijving reünie dr. Aletta Jacobs College geopend

HOOGEZAND

Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand bestaat dit jaar 150 jaar. Donderdag werd de inschrijving voor de reünie op 13 oktober geopend. Met een knal (van vijf confettikanonnen).

Door Marc Jansen

Deze door algemeen directeur Ineke de Roo en leerlingen van het praktijkonderwijs verrichte openingshandeling vond plaats tijdens een netwerkbijeenkomst van de in 1868 als Rijks HBS in Sappemeer opgerichte school. Maar niet voordat een viertal oud-leerlingen onder de noemer ‘Het is er één van Aletta’ had verteld over zijn naar succes.

Sterrenchef

Hierbij was een prominente rol weggelegd voor Steven Klein Nijenhuis, eigenaar én chef-kok van Herberg Onder de Linden in Aduard. De sterrenchef vertelde niet alleen kort (’ik ben niet zo’n prater’) over zijn tijd op (eerst) vwo en (later) havo van de (toen nog) Aletta Jacobs Scholengemeenschap, zijn na een halfjaar gestaakte studie op de lerarenopleiding, zijn eerste baantjes in de horeca, zijn inspirerende wereldreis én zijn succes met achtereenvolgens In de Molen in Onderdendam en (sinds anderhalf jaar) Herberg Onder de Linden, hij trakteerde de aanwezigen ook tot vijf keer toe op een amuse zoals die in Herberg Onder de Linden geserveerd wordt. [caption id="attachment_41586" align="aligncenter" width="4608"] De amuses werden ter plek bereid. Foto: Marc Jansen[/caption]

Commissaris van de koning

Op Klein Nijenhuis’ voordracht volgde een videoreportage van een bezoek dat AJC-cultuurreporters Bastiaan en Heleen brachten aan Johan Remkes, commissaris van de koning van Noord-Holland. Ook Remkes ‘is er één van Aletta’. De politicus benoemde, naast de ‘ruigere schoolfeesten’ en het biljarten in Café Eppo, de volgens hem belangrijkste eigenschappen om succesvol te worden. “Nieuwsgierigheid, hard werken, goed beslagen ten ijs komen in het leven en - misschien wel het allerbelangrijkst - een sterke wil hebben.”

Ondernemers

Daarna gaven achtereenvolgens de ondernemers Jordi Hillenga en Max Holthausen een korte presentatie. De nu 21-jarige Hillenga baarde in 2015 (als Aletta-leerling) opzien met de door hem bedachte pizza-automaat. De nog jongere (19) Holthausen maakte vorig jaar mondiaal indruk met zijn Hesla, een Tesla op waterstof. Op Holthausens enthousiaste relaas volgde de openingshandeling, waarna op de klanken van de in Duitsland populaire zangeres San Glaser (Sandra Buurke, ook één van het Altta) nog volop werd nagepraat.

Aanmelden

Het 150 jarig-bestaan van het dr. Alette Jacobs College (en zijn rechtsvoorgangers) wordt zaterdag 13 oktober gevierd met een reünie voor (oud-)medewerkers en oud-leerlingen. Met een dagprogramma (12.00 - 17.00 uur) en een foodtruckfestival (17.00 - 20.00 uur).
Meer informatie/ aanmelding: www.aletta.nl.

Auteur

Marc Jansen