Record Store Day met vier instores bij Evelyn Novacek

HOOGEZAND

Cd/ dvd-speciaalzaak Evelyn Novacek in Hoogezand doet zaterdag 21 april mee aan de tiende editie van Record Store Day.

Tijdens Record Store Day, een feestdag voor de onafhankelijke platenzaken, komen platenmaatschappijen met exclusieve (vinyl)releases die alléén bij de deelnemende winkels verkrijgbaar zijn. Dit jaar zijn exclusieve releases van onder meer First Aid Kit, U2, David Bowie, Cuby + Blizzards, Jason Isbell, Pink Floyd, Golden Earring, Herman Brood en Courtney Barnett. Claw Boys Claw is dit jaar de ambassadeur voor Record Store Day (RSD). Peter te Bos, de zanger van Claw Boys Claw, is ook grafisch ontwerper. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp van de merchandise van RSD, waaronder de linnen tasjes die worden versterkt bij aankopen vanaf 10 euro. Het tasje bevat ook een speciaal voor RSD opgenomen single van Claw Boys Claw, op rood, doorschijnend vinyl.

Instores

Verder veranderen de winkelvloeren van de platenzaken in podia. Bij Cd/ dvd-speciaalzaak Evelyn Novacek staan vier van deze ‘instores’ gepland. En wel van:
  • Milo (13.30 uur);
[caption id="attachment_41630" align="aligncenter" width="270"] Milo. Foto: Cd/ dvd-speciaalzaak Evelyn Novacek[/caption]
  • Stuart Mavis (14.30 uur);
[caption id="attachment_41632" align="aligncenter" width="431"]Stuart Mavis. Foto: Nick Helderman Stuart Mavis. Foto: Nick Helderman[/caption]
  • De Materie (15.30 uur);
[caption id="attachment_41633" align="aligncenter" width="464"] De Materie. Foto: Cd/ dvd-speciaalzaak Evelyn Novacek[/caption]
  • Ruben Hein (17.00 uur).
Verder worden vijf canvasschilderijen verloot onder alle RSD-klanten; bij aankopen vanaf €7.50. Het betreft schilderijen van Ed Sheeran, Arcade Fire, Beth Hart, Roger Waters en U2. Cd/ dvd-speciaalzaak Evelyn Novacek is Record Store Day van 08.30 tot 18.15 uur geopend.
Meer informatie: www.cdenlp.nl.

Auteur

Marc Jansen