Japanse animatiefilm ‘Your Name’ bij Cinefilmhuis

HOOGEZAND

Bij Cinefilmhuis in bioscoop Vue in Hoogezand wordt maandag 23 april Japanse animatiefilm ‘Your Name’ (Kimi no Na Wa) vertoond.

Deze film van Makoto Shinkai gaat over Mitsuha en Taki die 's nachts een gedaanteverwisseling ondergaan. Ze leven twee compleet verschillende levens. Mitsuha is een jongedame op de middelbare school in een plattelandsdorp in de bergen, waar haar vader de burgemeester is. Ze vindt het platteland maar saai, haar grootste droom is een leven in de grote stad. Taki, ook een student op de middelbare school, leeft in het centrum van Tokio, en houdt zich veel bezig met architectuur. Op een dag komen beide erachter dat er 's nachts een gedaanteverwisseling heeft plaatsgevonden, en ze zich nu in een ander lichaam bevinden. Taki en Mitsuha communiceren met elkaar via briefjes en aantekeningen in hun mobiele telefoon, en helpen elkaar met relaties en populariteit op school. Nadat Taki weer in zijn eigen lichaam zit, besluit hij Mitsuha op te zoeken. Een restauranteigenaar herkent Taki's schets van het dorp Itomori, en vertelt dat het is vernietigd door de inslag van een komeet. Taki komt erachter dat het leven van Mitsuha zich drie jaar geleden heeft afgespeeld.
Aanvang: 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen