Herdenkingsconcert Concertkoor & -Orkest Drenthe in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Concertkoor & -Orkest Drenthe geeft zondag 29 april een herdenkingsconcert in de Laarkerk in Zuidlaren.

Het door Hoite Pruiksma Concertkoor & -Orkest Drenthe besteedt in dit concert aandacht aan gevallen verzetshelden. Dit omdat het Nationaal Comité 4 en 5 mei 2018 tot ‘Het Jaar van het Verzet’ uitgeroepen heeft. Met als vocale solisten Netty Otter en Martijn Sanders wordt het Requiem van Maurice Duruflé ten gehore gebracht. Het Requiem (1947) is een bewerking van orgelstukken uit een suite die de componist baseerde op de melodieën uit de gregoriaanse dodenmis. Verder voert organist Erwin Wiersinga twee Franse orgelwerken uit: Prelude uit Suite Opus 5 van Maurice Duruflé en ‘Litanies’, een stuk van Jehan Alain (1911-1940).
Het concert duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop 17,50 euro aan de kassa. Reserveren: www.nederlandsebachacademie.nl.

Auteur

Marc Jansen