Catchy openingslied voor ‘Hotel Zigterman’

SAPPEMEER

Componist Remko Wind heeft samen met Miranda Bolhuis een catchy openingslied gemaakt voor het theaterspektakel ‘Hotel Zigterman’. Het lied is binnenkort te beluisteren via onder andere iTunes en Spotify.

“In het midden de liefde, in het midden het hart, waar het bruist en het pompt”, zingen Miranda Bolhuis en Marieke Klooster in het nummer ‘In het midden het hart’. Het is het openingslied van het theaterspektakel ‘Hotel Zigterman’ en bijbehorende prologen.

Theaterspektakel in drie delen

Theaterspektakel ‘Hotel Zigterman’, vanaf 28 juni te zien in het Adriaan Tripbos in Sappemeer, is letterlijk een feest, en wel het huwelijksfeest van een jong paar, Graceland Veldhuizen uit Slochteren en Tobias Kregel uit de voormalige gemeente Menterwolde. Twee mensen die niet meer van elkaar hadden kunnen verschillen en eigenlijk ook alleen maar trouwen omdat ze hun ouders hebben verteld dat ze denken dat ze samen een kindje krijgen. Het gevolg van een uit de hand gelopen studiesessie.

Prologen

Het publiek leer de families in kwestie kennen in twee prologen. De eerste proloog - vanaf donderdag 10 mei te zien in buurthuizen en café’s in Midden-Groningen - gaat over de volkse familie Veldhuizen uit Slochteren, met de tijdelijk uitgeschakelde werkwillige Jackson (Theo de Groot) als vader en ex-zangeres van het Nederlandstalig levenslied Patricia (Marieke Klooster) als moeder. Jackson en Patricia gaan liefdevol kibbelend door het leven en hebben daarbij nauwelijks oog voor hun dochter Graceland (Elvira Bolhuis). In de tweede proloog, over de Kregels - vanaf donderdag 31 mei te zien in buurthuizen en café’s in Midden-Groningen - gaat het er heel anders aan toe. Daar leeft het echtpaar Kregel, Victor en Hugo (Nico van der Wijk en Bas de Bruijn), op stand in een ruime villa met hun zoon Tobias (Bas van der Heide).

Openingslied

“Het is het leukst als het publiek naar alle drie de voorstellingen gaat, dan leren zij echt de personages kennen”, vertelt regisseur Albert Secuur. “Een openingslied dat echt blijft hangen werkt in die zin natuurlijk als een tierelier. Het publiek dat bij de eerste proloog is geweest en dan naar de tweede komt, hoort de jingle en zit gelijk helemaal in de juiste sfeer.” De titel van het lied ‘In het midden het hart’ staat voor de eenwording van twee families die veel van elkaar verschillen. Want hoe men ook van elkaar kan verschillen, in het midden klopt altijd het hart. Daarnaast is het lied, én het theaterspektakel als geheel, een subtiele verwijzing naar de fusie van de gemeenten Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer. “We moeten als inwoners van de gemeente samen een nieuwe identiteit creëren”, zegt Secuur, “vergelijkbaar met jonge geliefden in het prille stadium van hun relatie.”
Kaarten voor 'Hotel Zigterman' zijn te koop via www.hotelzigterman.nl en bij het Kielzog in Hoogezand.

Auteur

Marc Jansen