Koningsdag: extra bussen en treinen

HOOGEZAND

In heel Groningen en Drenthe wordt vrijdag 27 april Koningsdag gevierd. Ook in de nacht ervoor vinden veel festiviteiten plaats. Speciaal voor al deze feestelijkheden rijden Arriva en Qbuzz donderdag 26 en vrijdag 27 april veel extra bussen. Arriva zet bovendien meer én langere treinen in.

Donderdagavond 26 april rijden veel buslijnen extra ritten. In de nacht van 26 op 27 april rijden zeventien buslijnen in Groningen en Drenthe de hele nacht door om alle feestvierders weer naar huis te brengen. De dienstregeling van alle (extra) bussen is beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.

Langere treinen

Op alle trajecten naar Groningen wordt tussen 09.00 en 11.00 uur met langere treinen gereden. Na 22.00 uur rijden vertrekken langere treinen uit Groningen en Leeuwarden. Bezoekers van het evenement Kingsland wordt geadviseerd niet de allerlaatste trein te nemen, omdat deze slechts een beperkte capaciteit heeft.

Auteur

Marc Jansen