Première proloog 1 ‘Hotel Zigterman’ in Hotel Faber

HOOGEZAND

In Hotel Faber in Hoogezand gaat donderdag 10 mei de eerste proloog van het driedelige komische theaterspektakel ‘Hotel Zigterman’ in première.

‘Hotel Zigterman, in het midden het hart’ speelt in mei, juni en juli in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. De tekst is geschreven door Jan Veldman, de regie is in handen van Albert Secuur. In mei en juni spelen twee prologen in dorpshuizen door de hele gemeente. Eind juni en begin juli speelt het spektakelstuk ‘Hotel Zigterman’ op locatie, aan het water in het Adriaan Tripbos in Sappemeer.

De Veldhuizens

In de prologen leert het publiek de families kennen die in het spektakelstuk samenkomen voor een bruiloft in Hotel Zigterman. De eerste familie waarbij het publiek over de vloer komt is de familie Veldhuizen uit Slochteren.

De tijdelijk uitgeschakelde werkwillige vader Jackson (Theo de Groot) en moeder Patricia (Marike Klooster), een ex-zangeres van het Nederlandstalig levenslied gaan liefdevol kibbelend door het leven. Ze hebben daarbij nauwelijks oog voor hun dochter Graceland (Elvira Bolhuis).

Die dochter heeft echter wel wat belangrijks te vertellen: ze denkt dat ze zwanger is geraakt tijdens een uit de hand gelopen studiesessie met haar klasgenoot Tobias Kregel.

Het is een opmaat naar de tweede proloog, over de familie Kregel uit Menterwolde, en naar de onvermijdelijke bruiloft die naar aanleiding van Gracelands mededeling zal plaatsvinden in het beruchte Hotel Zigterman.

Speellijst proloog 1

De eerste proloog speelt vanaf 10 mei 2018 6 keer op meerder locaties in de kersverse gemeente Midden-Groningen.

  • Donderdag 10 mei om 20.00 in Hotel Faber, Hoogezand
  • Vrijdag 11 mei om 20.00 in ’t Hof van Scharmer, Scharmer
  • Zaterdag 12 mei om 20.00 in het dorpshuis in Meeden
  • Donderdag 17 mei om 20.00 in MFC De Noordsuythoeve in Noordbroek
  • Vrijdag 18 mei om 20.00 in dorpshuis Tonegido in Hellum
  • Zaterdag 19 mei om 20.00 in dorpshuis Nooitgedacht in Tripscompagnie

De Kregels en het bruiloftsfeest

Proloog 2, ‘De Kregels’, gaat donderdag 31 mei in première. Tobias Kregel en zijn vaders Victor en Hugo vormen het onderwerp.

Daarna, vanaf 28 juni, is het publiek welkom op het bruiloftsfeest dat gevierd wordt in Hotel Zigterman, een (fictief) hotel aan het meer in het Adriaan Tripbos. Het spektakel wordt op die locatie gespeeld in de open lucht.

Meer informatie/ kaartverkoop: www.hotelzigterman.nl. Kaarten voor de voorstelling zijn ook te koop bij het Kielzog (0598-373777).


Auteur

Marc Jansen