Dorpsfeest in Kiel-Windeweer

KIEL-WINDEWEER

‘Spreekwoorden en gezegden’. Dit is het thema van het voor komende week geprogrammeerde dorpsfeest in Kiel-Windeweer.

Het dorpsfeest, dat (zoals elke 5 jaar) is georganiseerd door Stichting Dorpsevenementen Kiel-Windeweer, wordt donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) om 14.00 uur afgetrapt met een optocht met versierde wagens door het dorp. Deze rondgang wordt muzikaal begeleid door De Bladbloazers, het dweilorkest van christelijk fanfarekorps Juliana uit Hoogezand.

Vrijdag 11 mei staat ‘s middags ‘Expeditie Kiel’, ofwel een moderne zeskamp, op het programma.

‘s Avonds vormt de feesttent aan de Pieter Venemakade 165 (ter hoogte van de Blinkbrug) het decor voor de talentjacht “Kiel got Talent’.

Zaterdag 12 mei krijgen de kinderen uit het dorp in de ochtenduren een workshop van Circus Santelli. In de middaguren spelen diezelfde kinderen een circusvoorstelling voor hun ouders en andere genodigden.

Met een feest met medewerking van Hollands Verdriet wordt het dorpsfeest zaterdagavond afgesloten.


Auteur

Marc Jansen