MK de Manvan met paardencabaret in Hotel Faber in Hoogezand

HOOGEZAND

MK de Manvan staat woensdag 23 mei met ‘Gék van paarden’ in Hotel Faber.

MK de Manvan, die jarenlang columns schreef voor paardenbladen als De Hoefslag en Bit, is met zijn verhaal én liedjes het theater in gegaan. ‘Gék van paarden’ is de allereerste Nederlandse hippische cabaretvoorstelling.

Gék van paarden

Tot grote verrassing van de pasgetrouwde zakenman MKdeManvan bleek zijn charmante echtgenote gek van paarden. Hij was in een hippisch huwelijk terecht gekomen.

Sindsdien brengt hij alle vrije uurtjes door met grote en kleinere hinnikende dieren, assisteert hij op wedstrijden waar hij werkelijk niets van begrijpt, doet hij zijn best om het ‘paardenjargon’ ooit te beheersen en hoopt hij eens, ondanks menige blauwe plek en pijnlijke spier, het rijden op deze edele dieren ook onder de knie te krijgen.

Zijn spaarrekening geeft een neerwaartse spiraal aan terwijl hij zich afvraagt hoe het kan dat er steeds meer zadels, trailers en paarden op zijn erf verschijnen.

Gék van paarden wordt MK de Manvan, maar met geheven hoofd en de neus dicht (tijdens het uitmesten van de stallen) weet hij zich een weg te banen in de wereld van de paardenliefhebbers.

Aanvang: 20.00 uur. Tickets (à € 19,04) zijn verkrijgbaar via: www.facebook.com/pg/mkdemanvan.


Auteur

Marc Jansen