Tuindag-Plus in Hoogezand-West

HOOGEZAND

Het plein aan de Pleiaden in Hoogezand vormt zaterdag 19 mei het decor voor de jaarlijkse Tuindag.

Ditmaal is zelfs sprake van een Tuindag-Plus. De 21ste Tuindag wordt namelijk gecombineerd met een wijkinformatiemarkt.

Verkoop en ruil

Op het plein aan de Pleiaden worden vanuit kramen bloemen en planten verkocht. Daarnaast worden ‘tuingerelateerde artikelen’ verhandeld.

In een ruilplantenkraam kunnen planten uit eigen tuin worden geruild tegen planten uit tuinen van andere wijkbewoners.

Groenafval en gratis compost

Aan de Wega, nabij gezondheidscentrum De Pleiaden, wordt een groencontainer geplaatst waarin bewoners van de wijken Woldwijck en Gorecht-West hun groenafval kwijt kunnen - eventueel met hulp van vrijwilligers. Ook is hier gratis compost verkrijgbaar.

Wijkinformatiemarkt

Aan de rand van het plein staat een wijkinformatiemarkt geprogrammeerd. Met informatie over organisaties, clubs, verenigingen en activiteiten in Hoogezand-West. Bezoekers krijgen daarbij volop gelegenheid nieuwe ideeën te bespreken en aan de kraamhouders door te geven.

Tuindag

De tuindag is georganiseerd door de samenwerkende bewonersorganisaties uit Gorecht-West en Woldwijck. Doel is wijkbewoners actief met hun tuin te laten zijn om zo het woon-/ leefklimaat van de hele wijk te verbeteren.

De Tuindag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.


Auteur

Marc Jansen