Acrogymnasten Het Turninstituut knokken voor NK-deelname

HOOGEZAND

Het acrogymtrio Mirna van de Grind, Myrthe Smit en Florianne Bakema van Het Turninstituut uit Hoogezand is zondag in Den Bosch 5de geworden in de halve finale van het NK D-/ E-niveau.

Het in de categorie Dames Groep E Junior uitkomende trio is dankzij dit resultaat 1ste reserve voor het NK dat 9 juni plaatsvindt in Oss.

Een week eerder waren Joyce Lingbeek, Kira Frederiks en Monique Aardse van Het Turninstituut in Oss 3de geworden in de categorie Dames Groep D Senior. Zij plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor het NK.

Nog eens 2 weken eerder werden Floor van Dongen, Magret Huisman en Julie Hendrinks in Oss 5de in de categorie Dames Groep C Senior. Ook zij staan 1ste reserve voor het NK, dat in hun geval 23 juni plaatsvindt in Rotterdam.


Auteur

Marc Jansen