Proloog 2 ‘Hotel Zigterman’: ‘De Kregels’

HOOGEZAND

Het publiek in Midden-Groningen kon eerder deze maand kennismaken met de Veldhuizens. Vanaf donderdag 31 mei kan men op bezoek bij de Kregels. Vanaf dan speelt namelijk de tweede proloog (’De Kregels’) van het 3-delige komische theaterspektakel ‘Hotel Zigterman’.

Albert Secuur neemt de regie voor zijn rekening, de scripts werden geschreven door Jan Veldman, beiden bekend van onder meer ‘Menaldavetes’.

Het is niet noodzakelijk om de eerste proloog gezien te hebben om van deze voorstelling te kunnen genieten.

De Kregels

In ‘De Kregels’ kan het publiek kennismaken met de familie Kregel uit Menterwolde. Het echtpaar Victor en Hugo Kregel (Nico van der Wijk en Bas de Bruijn) leeft er op stand met zijn enige zoon, Tobias Kregel (Bas van der Heide). Het huishouden wordt gecompleteerd door de trouwe butler Jansma.

Hugo Kregel bevindt zich, dankzij een klap op zijn kop in een ver verleden, in het beginstadium van de ziekte van Alzheimer. Gelukkig heeft het stel goede contacten bij het UMCG, waardoor Hugo een experimentele behandeling kon ondergaan. Waar overigens ook weer de nodige nadelen aan kleven.

Tobias worstelt ondertussen met zijn eigen problemen: hij heeft – naar het schijnt – zijn klasgenote Graceland Veldhuizen bezwangerd, en dat gegeven doet hem afvragen wij zijn eigen biologische moeder eigenlijk is.

Ondertussen nadert zijn huwelijk met Graceland met rasse schreden, en dat bezorgt hem ook de nodige zenuwen.

De tweede proloog is een opmaat naar het slotspektakel, het huwelijksfeest van Tobias en Graceland in Hotel Zigterman.

Tijdens de prologen speelt na afloop een randprogramma door lokale artiesten.

Speellijst

De tweede proloog van ‘Hotel Zigterman’ speelt vanaf donderdag 31 mei 6 keer op verschillende locaties in de kersverse gemeente Midden-Groningen:

  • * donderdag 31 mei om 20.00 in Hotel Faber, Hoogezand;
  • * vrijdag 1 juni om 20.00 in dorpshuis Tonegido, Hellum;
  • * zaterdag 2 juni om 20.00 in het dorpshuis in Meeden;
  • * donderdag 7 juni om 20.00 in ’t Hof van Scharmer;
  • * vrijdag 8 juni om 20.00 in MFC Noordsuythoeve, Noordbroek;
  • * zaterdag 9 juni om 20.00 in dorpshuis Nooitgedacht, Tripscompagnie.

Bruiloftsfeest

Vanaf donderdag 28 juni is het publiek welkom op het bruiloftsfeest van Tobias en Graceland dat gevierd wordt in Hotel Zigterman, een (fictief) hotel aan het meer in het Adriaan Tripbos. Het spektakel wordt op die locatie gespeeld in de open lucht.

Meer informatie/ kaartverkoop: www.hotelzigterman.nl. Kaarten voor de voorstelling zijn ook te koop bij het Kielzog: 0598 - 373 777.


Auteur

Marc Jansen Redacteur