Spaanse film ‘Summer 1993’ bij Cinefilmhuis

HOOGEZAND

Bij Cinefilmhuis in bioscoop Vue in Hoogezand wordt maandag 4 juni de film ‘Summer 1993’ van de Spaanse regisseuse Carla Simon Pipó vertoond. Het is de laatste film van het seizoen 2017/ 2018.

‘Summer 1993’ is gebaseerd op eigen jeugdervaringen van Carla Simon Pipó. Het is de zomer van 1993 als de ouders van de 6-jarige Frida (Laia Artigas) overlijden. Noodgedwongen verhuist het meisje van Barcelona naar haar oom en tante op het Catalaanse platteland.

Het voelt onwennig om omgeven te zijn door zo’n mysterieuze natuuromgeving. Bovendien heeft Frida plots een zusje waarvoor ze moet zorgen, en voelt ze voor het eerst in haar leven jaloezie.

Hoewel Frida doorgaans het gevoel heeft dat ze het beste maar gewoon kan weglopen van haar nieuwe huis, doet de familie haar uiterste best om goed met de situatie om te gaan. Met regelmaat gaan ze er met z’n allen op uit, koken ze samen of luisteren ze naar muziek.

Langzaam maar zeker beseft Frida dat haar nieuwe omgeving haar nieuwe thuis is en dat ze zich zal moeten aanpassen. En haar nieuwe ouders moeten leren om van Frida te houden als van hun eigen dochter.

Aanvang: 20.00 uur.


Auteur

Marc Jansen Redacteur