Lionsclub Midden-Groningen gul voor Kinderhotel Burcht Wedde

ZUIDBROEK

Lionsclub Midden-Groningen heeft zondag een cheque van 500 euro overhandigd aan Hans van Luick van Kinderhotel Burcht Wedde.

Die 500 euro was de opbrengst van de die dag gehouden Lions Midden-Groningen Toertocht, een rally georganiseerd door Lionsclub Midden-Groningen.

25 equipes

Voor deze rally hadden zich 25 equipes ingeschreven, die met hun deelname het goede doel steunden: Kinderhotel Burcht Wedde.

De 25 snelle auto’s, cabrio’s en oldtimers vertrokken om 09.30 uur vanaf Van der Valk Hotel Zuidbroek. Één voor één navigeerden de deelnemers aan de hand van het routeboek door Oost-Groningen.

Kinderhotel Burcht Wedde

Eerste stop was Kinderhotel Burcht Wedde, het aan de rally verbonden goede doel. Dit is een vakantieverblijf voor kinderen tot 16 jaar die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en niet de mogelijk hebben om zelf met vakantie te gaan.

In Kinderhotel Burcht Wedde ontsnappen jaarlijks ongeveer 600 kinderen aan de problemen van alledag. Zij kunnen er even ongestoord kind zijn.

Bourtange

Vervolgens ging de toertocht naar het vestingdorp Bourtange, waar een uitgebreide lunch gereed stond bij restaurant ‘t Landhuys.

Daarna ging het gezelschap via het Oldambtmeer terug naar Van der Valk Hotel Zuidbroek.