Open dag bij Dallinga in Zuidbroek

ZUIDBROEK

Boerderijwinkel | Groentekwekerij Dallinga in Zuidbroek heeft voor zaterdag 2 juni een open dag georganiseerd. Dit ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het bedrijf.

Bezoekers van de open dag kunnen het bedrijf - zowel de boerderij als het land - bezichtigen. Verder komen diverse standhouders naar Spitsbergen 4 in Zuidbroek, staan proeverijen geprogrammeerd, en zijn er kinderactiviteiten en aanbiedingen.

Klein winkeltje

Dallinga begon in 1988 met de verkoop van eigen geteelde aardappelen en groente, en een beetje aangekocht fruit. Dit gebeurde in een klein winkeltje voorin de loods; gebouwd na een brand. Deze winkel is sindsdien 2 keer vergroot en gemoderniseerd.

En nog steeds staat het bedrijf niet stil. Zo is onlangs gesneden groente toegevoegd aan het assortiment en start Dallinga binnenkort met de verkoop van biologisch vlees van Arkema Vlees uit Noordbroek.

Groothandel

Behalve voor de eigen winkel teelt Dallinga aardappelen en groente voor Aviko Avebe en consumptieaardappelen als Bildtstrar, Dore en Frieslander voor de groothandels. In totaal wordt circa 100 hectare geteeld, met als hoofdmoot aardappelen en winterpeen.


Auteur

Marc Jansen Redacteur