50 kunstenaars showen werk op Kunstmarkt Fraeylemaborg

SLOCHTEREN

50 beeldend kunstenaars tonen zondag 17 juni hun werk op het voorterrein van Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Zij doen dat in het kader van de 38ste Kunstmarkt Fraeylemaborg.

Het kunstaanbod is heel divers. Naast veel schilderkunst, met technieken als olieverf, acryl en aquarel, worden sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie gepresenteerd.

Bezoekers kunnen kennismaken met de kunstenaars. Niet alleen geven zij graag uitleg over hun werk, ook geven enkele van hen demonstraties. Bezoekers kunnen zich bovendien laten portretteren.

Randprogramma

Een randprogramma voorziet in onder meer livemuziek en straattheater. Kinderen krijgen de kans een zelfportret te schilderen. Ze kunnen zich laten inspireren door de historische kinderportretten uit de expositie ‘Borgkinderen’ in het Koetshuis.

In de borg is de recent ingerichte Speelkamer te zien, in de follies in het park hedendaagse foto’s van kinderen in en rond de borg.

Kunstmarkt Fraeylemaborg duurt van 10.30 tot 17.00 uur. De kunstmarkt is gratis toegankelijk. Voor de borg, het Koetshuis en de follies wordt 5 euro entree gevraagd.