Joods monument in Hoogezand is weer schoon

Hoogezand

Het Joods monument in Hoogezand is weer schoon. Het monument bij het station in Hoogezand was dit weekeinde beklad met hakenkruizen. Nu liggen er bloemen, gelegd door mensen die hun respect wilden betuigen.

Een medewerker van de gemeente Midden-Groningen heeft na de ontdekking van het vandalisme direct geprobeerd het monument te reinigen, maar dat is nog niet goed gelukt. De zwarte nazisymbolen op het witte monument waren nog duidelijk te herkennen, dat meldt Dagblad van het Noorden.

Burgemeester is geschokt

Een geschokte burgemeester Rein Munniksma vraagt eventuele getuigen zich te melden bij de politie of de gemeente. "Ik ben met stomheid geslagen. Het is werkelijk niet te begrijpen dat hakenkruizen op een joods monument worden getekend'', zegt hij bij RTV Noord.

Pegida

Op het besmeurde monument stond ook de tekst Pegida, maar deze organisatie noemt de actie schandalig en distantieert zich er van. "Dit is niet iemand van ons'', verklaart voorzitter Edwin Wagensveld.