Boekenmarkt in De Ludinge in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Stichting Tendo houdt zaterdag 16 juni een tweedehands boekenmarkt in MFC De Ludinge in Zuidlaren.

Duizenden boeken, in alle genres, liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. De opbrengst komt ten goede aan een Tendo-project in een ‘lepradorp’ in Kenia, 60 kilometer onder Mombassa.

Tumbe

Verstoten en weggestopt van de maatschappij - het dorp werd in de volksmond ‘Tumbe’ ofwel ‘Afgewezen’ genoemd - woonden hier ongeveer 30 leprozen familie. Dit vanwege een kleine medische post die er was gelegen.

Het dorp werd ‘ontdekt’ door Peter Ochiel, die het met zijn Stichting Action Ministry te hulp schoot. Sindsdien heet het dorp Blessed Camp.

Groentetuin

Stichting Tendo houdt zich sinds 2008 bezig met de ondersteuning van het dorp. Het laatste Tendo-project, samen met Action Ministry, betreft de aanleg en ontwikkeling van een groentetuin.

Op deze ‘shamba’ worden bekende gewassen geteeld zoals tomaten en zelfs boerenkool maar ook lokale producten zoals amaranth en cowpeas. Dankzij de shamba hebben de bewoners de beschikking over gezonder en gevarieerder voedsel.

Tendo streeft naar financiële zelfredzaamheid. Het project moet kostendekkend zijn en de continuïteit van het project staat hoog op de agenda.

De boekenmarkt duurt van 09.00 tot 15.30 uur.